Kosten dienstverlening

Wat zijn de kosten van een dienstverlening?

Als u een hypotheek nodig heeft, dan zitten er kosten aan het advies en de bemiddeling van de hypotheek en eventuele andere noodzakelijke producten, zoals een verzekering, bankgarantie, enz.

Ik wil daar heel transparant in zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Als u graag met mij zaken wilt doen(echt het verder afsluiten, advies en bemiddeling van een hypotheek), dan sluiten we altijd voorafgaand aan dit traject samen een dienstverleningsovereenkomst. Hierin staan de kosten, voorwaarden en afspraken die we met elkaar maken.

Starter
Bent u een starter op de woningmarkt en u bent (beiden) in loondienst, dan betaalt u €2.050,- voor het advies en bemiddeling van de hypotheek.

Doorstromer
Bent u een doorstromer op de woningmarkt en u bent (beiden) in loondienst, dan betaalt u €2.550,- voor het advies en bemiddeling van de hypotheek.

Ophoger
Wilt u de hypotheek ophogen en u bent (beiden) in loondienst, dan betaalt u €2.550,- voor het advies en bemiddeling van de hypotheek.

Oversluiter naar andere geldverstrekker
Wilt u de hypotheek oversluiten en u bent (beiden) in loondienst, dan betaalt u €2.550,- voor het advies en bemiddeling van de hypotheek.

Oversluiter huidige geldverstrekker zonder ophoging
Wilt u de hypotheek oversluiten bij uw eigen geldverstrekker en u bent (beiden) in loondienst, dan betaalt u €750,- voor het verkort advies en bemiddeling van de hypotheek.

Ondernemers
Als ondernemer, moet uw inkomen vastgesteld worden doormiddel van jaarcijfers, dit is een lastiger en langer traject. U betaalt dan €500,- meer als de eerder genoemde kosten.

Bijzondere situaties
Soms kan het zijn dat er een extra toelichting gemaakt moet worden om een hypotheek af te mogen sluiten, denk hierbij aan bijvoorbeeld een achterstandsmelding van een eerder afgesloten krediet. Of dat u net iets meer wilt lenen, dan de regels aangeven, maar ook de extra complexiteit van de totale hypotheekaanvraag. Het extra werk, kost ook extra tijd. Hoeveel tijd is niet van tevoren te vertellen, maar u betaalt los van de bovenstaande kosten een bedrag van €350,- voor deze diensten.

Bankgarantie
Als je een bestaande woning koopt, dan vraagt de verkoper vaak om 10% van de koopprijs te storten naar de notaris of hiervoor een bankgarantie te regelen. Gelijk met of na het tekenen van een bindende offerte bij een geldverstrekker kunnen ze vaak een bankgarantie voor je opmaken. Als u wilt dat ik dit voor u gaat regelen, dan betaalt u €350,- los van de bovenstaande kosten.

Levensverzekering en hypotheekbeschermers
Deze risicoverzekeringen sluit u naast de hypotheek af om bijvoorbeeld uw partner of nabestaande goed achter te laten. Het kan ook een maandlast beschermer zijn voor onverwachte gebeurtenissen, zoals werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. De kosten voor bemiddelen en afsluiten van deze verzekeringen kost €85,- per product.

Sommige geldverstrekkers of product verstrekkers rekenen aparte afsluitkosten, deze staan los van de eerder genoemde kosten. Ik zal u hier voorafgaande aan de dienstverlening van op de hoogte brengen.

U kunt alles rustig doorlezen in het dienstverleningsdocument hieronder

Hypotheek & more Logo

Copyright © 2022 Hypotheek & more

Website ondersteuning: Impulse Digital